0898 636 333   office@labprim.com

София, ул. Каменоделска 5

» News

Нова серия инкубатори с охлаждане от BINDER GmbH - KB-ECO

Новата Серия KB ECO
Благодарение на пелтие технологията за охлаждане с патентовано разсейване на топлината, новата серия KB ECO са едни от най-енергийно ефективните инкубатори с охлаждане на пазара. Пелтие технологията за охлаждане означава, че серията KB ECO също е много тиха по време на работа.

Пелтие охлаждане - но по-добро!

Този напредък стана възможен благодарение на термоелектрическото охлаждане. Технологията не е нова, но в BINDER е приложена дори по-ефективно, отколкото в сравними продукти: въпреки че е по-ефективен по отношение на използването на енергия, KB ECO е също толкова мощен, колкото своите предшественици и – за разлика от моделите с компресорни агрегати – не използва хладилен агент. Освен това инкубатора е изключително тих.
Както е при всички охлаждащи инкубатори на BINDER, KB ECO създава постоянни условия в микробиологичната лаборатория и също така е подходящ за използване в много други индустриални приложения, като например разработване на батерии в контекста на електромобилността – сектор, който е вездесъщ в момента. По този начин всеки охлаждащ инкубатор BINDER прави възможна безопасна, възпроизводима инкубация, дори при високи температури на околната среда. Заедно с ефективната функция за седмична програма, инкубаторите с охлаждане от BINDER са наистина гъвкави в лабораторната работа с микроорганизми.

Какво предлага KB ECO

Електрическият контрол на температурата на KB ECO, осигурен от термоелектрически модул за охлаждане с иновативно разсейване на топлината, покрива температурен диапазон от 0°C до +70°C (макс. 26°C под температурата на околната среда). С дизайн от изцяло неръждаема стомана, вътрешната камера на KB ECO се доставя с два рафта от неръждаема стомана и предлага порт за достъп със силиконова тапа с размери 30 mm в диаметър като стандарт.

Интелигентното устройство също използва нашата доказана технология на камерата за предварително нагряване APT.line™. Климатизираният въздух се подава хоризонтално от двете страни чрез равномерно разпределени отвори, гарантиращи оптимален контрол на температурата. Това означава, че се осигурява еднаква температура дори когато уредът е напълно натоварен.

LCD дисплея предлага на потребителя пълен преглед на температурата, както и допълнителна информация и аларми. Вътрешната памет на апарата също така позволява измерените стойности да се четат в отворен формат чрез USB.

KB ECO може да се похвали с познатите предимства на BINDER:

  • Безопасен. Уникална система за защита от изпаряване/кондензация за всички работни условия
  • Надежден. Безопасна работа благодарение на интелигентния термоелектричен контрол на температурата
  • Умен. Програмируеми температури за редуване на инкубация и охлаждане
  • Икономичен. Минимална консумация на енергия благодарение на оптимизирано пелтие охлаждане


Новата серия инкубатори с охлаждане KB ECO са налични в три различни обема -  съответно с работен обем от 240 до 1020 литра. Брошура за новата серия може да видите ТУК.

KB ECO


« Назад към всички публикации